ANIMA GIN

€28,- (excl. verzendkosten)

Een moutdrank gestookt uit bier, met de smaak van jeneverbes en verrijkt met frisse citrustonen.

Deze zacht kruidige gin met een alcoholpercentage van 41%, heeft een moutig karakter en dankt zijn warme smaak aan een uniek mengsel van kruiden en specerijen.

Voor de productie van onze dranken maken we gebruik van de bieren van onze grote broer en Nijmeegse stadsbrouwerij, Brouwerij de Hemel. Het moutbeslag uit het brouwproces en het restbier uit horeca-fusten, stoken wij door middel van een drievoudige distilleerkolom tot een puur en helder distillaat, van maar liefst 75% alcohol. Dit distillaat wordt verdund met water en op smaak gebracht met jeneverbes, citrus en meer.

Bestel onze gin online of koop hem op zaterdag en zondag, van 13:00 tot 17:00, direct bij ons in de distilleerderij.

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2021/04/Distilleerderij_Anima-2.jpg

SPECIFICATIES

  Dutch GIN
Alc./Vol. 41%
70 cl.
  Distilleerderij ANIMA (Nijmegen, Nederland)
  Uit bier gestookt:
Een moutig karakter en de smaak van jeneverbes gecombineerd met citrustonen
  Fris en fruitig, met hoppig accent
  Puur of in de mix

OOK VAN ANIMA

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2017/09/jenever.png

ANIMA JENEVER

Een jenever met bite, op basis van bier. Deze bierjenever wordt op duurzame wijze gestookt en heeft de frisse en fruitige smaak van jeneverbessen, met een natuurlijk hoppig accent uit het bier. Met een alcoholpercentage van 40% heeft deze jenever een volle smaak en een moutig karakter.

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2021/04/Anima_Bierbrand.png

ANIMA BIERBRAND

Bierbrand op basis van bier. Deze single malt bierbrand wordt uit bier gestookt en drie jaar gelagerd in een eikenhouten vat van Frans Limousin, dat in het verleden is gebruikt voor het laten rijpen van Duitse rode wijn. Zijn karakteristieke moutige smaak heeft hij te danken aan het bier.

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2021/04/Anima_Bierbrand.png

ANIMA PREMIUM BIERBRAND

Een zachte en aromatische single cask bierbrand, op basis van bier. Na drie jaar lagering wordt door ons het vat met de beste rijpingssmaak uitgekozen om twee jaar langer te rijpen. Dit vat mengen we niet met andere vaten en daarom mag deze bierbrand de naam single cask dragen.