ANIMA BIERBRAND

€31,- (excl. verzendkosten)

Deze single malt bierbrand wordt uit bier gestookt en drie jaar gelagerd.

De bierbrand is zacht en aromatisch van smaak en dankt zijn moutige karakter aan het bier dat wordt gebruikt tijdens het productieproces.

Voor de productie van deze whisky achtige drank maken we gebruik van de bieren van onze grote broer en Nijmeegse stadsbrouwerij, Brouwerij de Hemel. Het moutbeslag uit het brouwproces en het restbier uit horeca-fusten, stoken wij door middel van een drievoudige distilleerkolom tot een puur en helder distillaat, van maar liefst 75% alcohol. Dit distillaat wordt vervolgens drie jaar gelagerd in een eikenhouten vat van Frans Limousin, dat in het verleden is gebruikt voor het rijpen van Duitse rode wijn. De karakteristieke moutige smaak van de bieralcohol wordt tijdens het lageren verrijkt met vanille houttonen.

Bestel onze bierbrand online of koop hem op zaterdag en zondag, van 13:00 tot 17:00, direct bij ons in de distilleerderij.

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2021/04/Distilleerderij_Anima-4.jpg

SPECIFICATIE

  Dutch Single Malt Bierbrand
Alc./Vol. 41%
70 cl.
  Distilleerderij ANIMA (Nijmegen, Nederland)
  Uit bier gestookt en 3 jaar gelagerd op eikenhout van Frans Limousin. Voorheen Duitse rode wijn.
  Zacht en aromatisch. Moutig karakter, hoppig accent en verrijkt met vanille houttonen.
  Puur

OOK VAN ANIMA

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2017/09/gin.png

ANIMA GIN

Gin, op basis van bier. Een moutdrank gestookt uit bier, met de smaak van jeneverbes en verrijkt met frisse citrustonen. Deze zacht kruidige gin met een alcoholpercentage van 41%, heeft een moutig karakter en dankt zijn warme smaak aan een uniek mengsel van kruiden en specerijen.

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2017/09/jenever.png

ANIMA JENEVER

Een jenever met bite, op basis van bier. Deze bierjenever wordt op duurzame wijze gestookt en heeft de frisse en fruitige smaak van jeneverbessen, met een natuurlijk hoppig accent uit het bier. Met een alcoholpercentage van 40% heeft deze jenever een volle smaak en een moutig karakter.

https://www.distilleerderij-anima.nl/wp-content/uploads/2021/04/Anima_Bierbrand.png

ANIMA PREMIUM BIERBRAND

Een zachte en aromatische single cask bierbrand, op basis van bier. Na drie jaar lagering wordt door ons het vat met de beste rijpingssmaak uitgekozen om twee jaar langer te rijpen. Dit vat mengen we niet met andere vaten en daarom mag deze bierbrand de naam single cask dragen.